Halvautomatiskt tidtagningssystem

Halvautomatiskt tidtagningssystem för simning

ATU-X tidtagningssystem är en perfekt lösning för mindre tävlingar. Systemet är helt kompatibelt med simprogrammet WinGrodan och överföring av tider sker automatiskt.

Systemet är också lämpligt som ett backup-system och körs parallellt med huvudtidtagningssystemet Quantum eller ARES.

ATU-X utrustningen består av fem delar. ATU-X tidtagningsenhet som innehåller systemklockan och logik. Med en stor bakgrundsbelyst färgdisplay, ges
Tidtagaren en enkel och bra överblick av tidtagningens status. ATU-X har ett internt backup-batteri som ger säker drift. En kontrollbox och en backupskrivare är anslutna
till ATU-X.
Operatören använder kontrollboxens tre knappar, för att enkelt återställa systemet mellan loppen etc. Backupskrivaren skriver ut loppets all tidtagningsinformation.

Slutligen är systemet också anslutet till bassängkablaget som har nio ingångar, en för varje bana (1-8) och en för startingången. En tryckknapp är ansluten till varje baningång. Startingången kan antingen anslutas till en tryckknapp eller till ett akustiskt startsystem.

Systemet kan även uppgraderas med en 8-raders Piccolo (numerisk resultattavla). Denna resultattavla kan anslutas via kabel eller som tillval med trådlös anslutning
till ATU-X.

Vid användning som ett komplement till ARES, består systemet av

För användning som ett eget komplett separat tidtagningssystem, lägg till följande produkter

 


Tillval

  • StartTime IV akustiskt startsystem med mikrofon och laddare. StartTime IV är ett komplett akustiskt startsystem med inbyggd högtalare och blixt. ATU-X och StartTime är helt kompatibla och när ATU-X är klar för nästa lopp, så indikeras det med en grön lampa på både Starttime och mikrofon.
  • Piccolo 8-raders numerisk resultattavla. Piccolo passar alla tävlingar. Den visar placering, bana och tid för varje deltagare. Piccolo och ATU-X kan också uppgraderas med trådlös överföring.
  • ATU-X vattentät transportväska.