Trådlöst rulltidssystem för friidrott

Trådlöst rulltidssystem för friidrott


ATU-X är ett friidrottssystem för att visa rulltid och för träning. När ATU-X används som rulltidssystem tar den emot startpulsen från startsystemet och styr sedan rulltidstavlor och eventuell TV-grafik.
Med hjälp av en trådlösfotocell placerad på mållinjen kan ATU-X direkt ge en preliminär måltid när en löpare passerat mållinjen, innan den officiella tiden från målkameran visas.

Tack vare trådlösa moduler utvecklade för industrin är ATU-X ett säkert trådlösttidtagningssystem med trådlösa fotoceller och flera olika modeller av trådlösa resultattavlor. Systemet kan även möjliggöra en säker trådlösstart! Detta gör ATU-X till ett mobilt och kraftfullt system men även användarvänligt.

En stor grafisk display gör att ATU-X är enkel att ställa in och klara intuitiva färger som ger operatören en direkt och enkel överblick av systemets status. Olika färger används för att indikera om systemet är armerat och är redo för start eller ej.
Med hjälp av en enkel handhållen kontrollpanel får operatören möjlighet att styra över saker som, reset, manuell tid, start eller armera/av-armera.

När systemet används för träning, är ATU-X med trådlösa fotoceller och resultattavlor enkelt att ta ut och sätta upp, inga långa kablar behövs. Tränaren och de aktiva kan på ett enkelt sätt mäta bantider och hastigheter.
ATU-X kan ha tidtagning på upp till 10 banor och användas som backupsystem brevid en målfotokamera på större tävlingar eller den kan användas som huvudtidtagningssytem för mindre tävlingar.

Inkluderat i systemet är:

 

 


Optioner

  • Uppgradera till en 2-radig tavla som kan fortsätta visa rulltid även efter att den första löparen har gått i mål.
  • Uppgradera till en trådlös resultattavla. Möjliggör att ATU-X trådlöst kan styra IC Controls resultattavlor. Valfritt antal tavlor kan anslutas fritt runt hela banan.
  • Extra resultattavlor för att till exempel visa rulltid vid sidan av banan eller vid entrén. Valfritt antal tavlor kan anslutas både via kabel och trådlöst.
  • Extra P1-R fotoceller, för att till exempel lägga till en mellantid. Vårt system klarar upp till 15 fotoceller samtidigt.
  • Trådlös start, en modul som kan anslutas till den existerande startpistolen för att möjliggöra trådlös start.
  • StartTime4 med E-Gun, trådlös start